Despre Radu Delegeanu

Mă numesc Delegeanu Radu Adrian, am 55 de ani, sunt căsătorit si tată a doi copii. Sunt născut în Cluj-Napoca. M-am mutat în Otopeni în 2006 din Corbeanca, unde am locuit 10 ani. Profesia mea este de controlor de trafic aerian pe care o practic de 30 de ani. Am absolvit studii superioare profil engleza-franceza. 


Ne-am hotărât să ne mutam în Otopeni convinși fiind de faptul că vom avea un acces mai ușor la o instituție de învățământ pentru copii și pentru că aveam promisiuni de la actualul primar, că infrastructura de apă și canalizare, care lipsea în Corbeanca la acea vreme, va fi realizată repede. După 13 ani, în Corbeanca există apă curentă și canalizare în zona de unde m-am mutat, în schimb în Otopeni încă o așteptam…Iar așa nu mai merge treaba…

Nu am experiență în administrația locală decât cea oferită de prea desele drumuri la primărie, unde am depus multe petiții, sesizări, am citit legi, regulamente, unde am avut discuții de toate felurile cu toată lumea și de unde am auzit multe vorbe frumoase. După mulți ani de bătut drumurile la primărie, după multe promisiuni, scuze, motivații și alte asemenea argumente, am realizat că astfel nu se poate. 

 

Am intrat în partidul Plus la începutul anului 2019. Am administrat mulți ani grupuri de cetățeni în social media, de unde am aflat multe probleme, dar am găsit și multe soluții posibile. Am înțeles că numai împreună putem face ceva, ca să punem lucrurile din Otopeni pe un drum nou, așa cum merită cetățenii orașului. 


Astfel, pot să spun că, deși nu am experiență în administrația locală, am dobândit experiență în a fi un cetățean responsabil, cu spirit civic, care cunoaște nevoile concetățenilor, care nu căuta scuze sau motive să nu facă, ci caută soluții ca să contribuie la rezolvarea nevoilor comunității. De asemenea profilul profesional m-a ajutat sa gestionez situațiile dificile, neasteptate, stresante. Să pot oferi soluții la probleme stringente, urgențe. Însă, cel mai important lucru învățat în această profesie, și care mă va ajuta și în domeniul administrației locale, este spiritul de echipă și încrederea în cel de lângă tine. 


Sunt convins că pot învăța, că mă pot adapta la ceea ce mă așteaptă ca și consilier local, că nu voi face promisiuni deșarte, că voi fi sincer, direct, dar și deschis la nevoile celor de langa mine. Voi căuta soluții la problemele comunității împreună cu ceilalți concetățeni și nu voi avea pretenția că știu ce le trebuie, fără sa îi ascult înainte și fără să țin cont de opiniile lor.


Nu sunt om al vorbelor, ci al faptelor și sunt de părere că, deși ideile creează imaginea omului, faptele sunt cele care îl definesc.