Despre Robert Bogdan

Salut Otopeni,

 

Sunt Robert Bogdan, am 34 de ani, sunt căsătorit și tată a două fete. Provin dintr-un oraș mic de munte, unde am avut parte de o copilărie fericită, într-o comunitate pe care o prețuiesc pentru rolul pe care l-a avut în modelarea mea și unde am învățat să prețuiesc natura și să iubesc sportul, care mi-a fost cel mai bun stimulent pentru dezvoltare.

 

Am parcurs toate etapele pregătirii universitare în domeniul ingineriei zootehnice, reușind sa obțin inclusiv titulatura de doctor în zootehnie. De 11 ani lucrez în acest domeniu, oferind consultanță, soluții genetice și tehnologie, în strânsă legătură cu companii externe de renume în domeniu. În ultimii trei ani am dezvoltat o afacere proprie, ceea ce îmi solicită abilități de consultant, negociator și manager de proiecte.

 

Locuiesc în Otopeni de 4 ani, unde am venit cu speranța unui trai decent, a unui mediu sigur și propice dezvoltării copiilor mei, a unui loc în care să pot îmbătrâni liniștit, dar mi-am dat seama că am investit într-o poveste, orașul fiind slab dezvoltat, mult sub potențialul său.

 

Nu am interacționat direct cu mediul politic până la intrarea în partidul Plus, chiar la formarea acestuia, fiind printre primii membri activi din comunitatea locală Plus Otopeni.

 

Am decis să fac pasul către politică din necesitate, pentru că am constatat că nu e suficient să fac sesizări, să merg la proteste, să aștept să se schimbe lucrurile în țara asta. Am simțit că trebuie sa mă implic în mod concret în schimbare, să îmi asum responsabilități și să lupt pentru ele. Am ales să fac asta pentru că simt că sunt în mod direct responsabil de viitor, lucru de care nu pare să se preocupe nimeni dintre cei care au frâiele puterii. Mă simt norocos să cunosc și lucrez cu foarte mulți oameni în Plus și în USR cu aceeași viziune. Cu acest crez, vreau să facem împreună un Otopeni mai bun.

 

Îmi văd contribuția în administrația locală ca fiind una de mediator între comunitate și administrație, un apărător al eficienței, sustenabilității și transparenței în modul de administrare, un promotor al creativității, tehnologiei, științei și un facilitator al dialogului. 

 

Am învățat, mai ales cu ocazia muncii depuse în Alianță, că lucrurile se pot schimba în bine dacă muncești suficient de mult, dacă muncești în echipă și dacă îți limitezi ego-ul!