Despre Septimia Dobrescu

Sunt Septimia Dobrescu, ardeleancă de origine, bucureșteancă de nevoie și otopenară prin alegere, începând cu anul 2008. Am absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universității București și am în spate o lungă carieră profesională în instituții românești și internaționale. Expertiza mea este în politici publice și programe, în special în domeniile social și educație. 

În ianuarie 2019 m-am alăturat PLUS Otopeni cu convingerea că un partid nou poate aduce o schimbare în bine în viața comunității și în administrația locală, prin onestitate, competență și respect reciproc. 

Viața și profesia m-au purtat prin mai multe orașe din România și străinătate și m-au expus la medii diferite de locuire și muncă. Am hotărât ca, la capătul carierei profesionale să mă pun în slujba comunității locale, prin participarea la proiectul Alianței USR PLUS Otopeni și prin acțiuni caritabile și voluntariat in sprijinul copiilor dezavantajați.

Pe toți ne unește dorința ca orașul să crească frumos, ca toate cartierele sale și toți locuitorii să beneficieze de condiții demne de secolul XXI, ca regulile de conviețuire să fie clare și respectate de comunitate și ca cetățenii să devină parteneri ai administrației locale. 

Ne dorim străzi asfaltate, acces la apă și canalizare, locuri suficiente în grădinițe și școli, trotuare, circulație auto și pietonală fluentă, spații verzi, aer curat, într-un cuvânt un oraș modern.

Alături de echipă, mi-am asumat provocarea ca toți copiii orașului Otopeni, de la cea mai fragedă vârstă, să aibă un loc asigurat în unitățile publice de învățământ din localitate. Cu o populație majoritar tânără, înființarea unei creșe de stat, extinderea spațiilor din grădinițe și școli și crearea unor facilități de tip after school sunt imperios necesare și realizabile până în anul 2024.

Împreună pentru un viitor mai bun în Otopeni!